Hjortronvåfflor
Gårdagens lyxmiddag blev frasvåfflor med färska hjortron och vispgrädde. Tänk vad mycket gott man kan hitta ute i skogen (ok, våfflor växer inte på buskar). Bara att försöka hinna ta tillvara på så mycket bär som möjligt innan säsongen är över. Ut i skogarna med er!
Frasvåfflor, ca 8 st
3 dl mjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, salt, 100 g smör, 3 dl mjölk, 1 dl mineralvatten
Blanda torra ingredienser i en bunke. Smält smöret. Vispa ner smör, mjölk och bubbelvatten i mjölblandningen. Låt stå och svälla en stund (om du orkar vänta) och grädda sedan våfflorna. Lägg dom på ett galler när dom är färdiga. Servera med vispgrädde och färska bär.
Hjortron är så gott. Det var länge sen jag åt det. Har inte sett några i vår skog så frysta får det bli här nästa gång vi gör våfflor.