Frusna födelsedagstårtor

Våren närmar sig, men än så länge ligger snöflingorna kvar här uppe i Luleå. Det innebär såklart att det fortfarande är högaktuellt med Frost-tema på födelsedagstårtorna. Molly fyllde fyra år förra veckan och jag fick baka lillprinsessans tårtor, som fylldes med hallonmousse, vaniljgrädde och lemoncurdgrädde.
 
Olof satt högst upp på den ena tårtan och vinkade glatt. Jag kämpade länge med att få till de små detaljerna på huvudet och lyckades tillslut ganska bra! Olof, som satt på en blå snöflinga, fick tre kvistar till hårstrån och en solgul halsduk. Jag arbetade till långt in på natten innan tårtorna äntligen blev klara, och det var så roligt att de gjorde succé på kalaset.
 
Elsa är Mollys favoritkaraktär i filmen, så självklart skulle hon finnas med på tårtan. Det var nog det svåraste jag hittills gjort, och med tanke på att det är min första "sockermänniska" någonsin måste jag väl ändå få ge mig själv ett godkänt i betyg. Det var otroligt svårt att få till de karaktäristiska dragen, men alla kände iallafall igen Elsa.
 
Molly hade som önskemål att det skulle vara något på tårtan som bara hon skulle få äta, men jag tyckte att den nyblivna fyraåringen förtjänade mer än så. Hon fick nämligen en alldeles egen minitårta att mumsa på. Storleken på hennes tårta var bara 12 cm i diameter, ett riktigt sött format. Eftersom Molly älskar prinsessor fick tårtan prydas av en tiara med en rosaglittrig "diamat".
 
Frost, eller Frozen som filmen heter på engelska, är ärligt talat en av mina favoritfilmer. Den är absolut topp tre i barnfilmskategorin, tillsammans med Lejonkungen och Dumma mej. Jag och P såg den på bio, och jag har sett filmen säkert ytterligare fem gånger efter det, haha. Därför var det lite extra roligt att få försöka återskapa några av karaktärerna i sockerformat.
 
1