Chocolate chip oreo brownie

Idag bakas det chocolate chip oreo brownies i Elins kitchen igen, på mammas begäran. Det blir efterrätt till helgens middagsgäng. Självklart gjorde jag fler än vad som behövdes, så att även jag och P kan mumsa på varsin maffig muffin. Måste säga att dessa kakor blivit lite av favoriter här hemma, perfekta både som lyxigt fika eller dessert med glass och hallon.
Denna smetmängd räckte till 12 stora muffinsformar.

Chocolate chip cookie dough
50 g smör, 1 dl socker, 1 dl farinsocker, 1 ägg, knappt 2 dl mjöl, 2 tsk vaniljsocker, en nypa salt, 1/2 tsk bakpulver och hackad blockchocklad
 
Vispa smöret vitt, tillsätt sockret tills det blivit en smulig massa. Vispa ner ägget ordentligt innan resterande ingredienser blandas ner.
 
Fudgy brownie
75 g smör, 150 g mörk choklad, 2 1/2 dl socker, 3 ägg, en nypa salt, 2 tsk vaniljsocker, och knapppt 1 1/2 dl mjöl
 
Smält smör och choklad över vattenbad, blanda i sockret och låt svalna. Vispa ner äggen ett i taget och blanda sen ner de resterande ingredienserna.
Täck botten med cookie dough, lägg på en oreokaka och fördela sedan browniesmeten därpå. De stiger lite i ugnen, så fyll inte riktigt hela vägen upp. Grädda tills muffinsarna har krackelerat och provstickan är kladdig men inte smetig. Det tar ca 15-20 minuter i 175 grader varm ugn för denna muffinsstorlek. Ett tips är att inte göra som mig - stänga av timern och tro att tanken på att ta ut muffinsarna snart ska stanna kvar i huvudet. Den försvann ganska fort. Med andra ord gräddades mina muffins lite för länge, jag hade velat ha dem snäppet kladdigare. Men dom blev goda ändå!
1