Världens bästa kladdkaka

 
Hej på er! Här kommer ett recept på vad som förmodligen är världens bästa kladdkaka. Att den dessutom är så enkel att göra skadar ju inte. Dulce de leche, eller karamelliserad mjölk, hittar ni på bakhyllan i affären. Tänk på att låta kakan stå i kyl ett par timmar efter gräddning, så att den är helt genomkall när den serveras. På så vis blir den härligt seg och kladdig. Det här receptet passar bra till en ugnsform på ca 23x33 cm, men vill man baka i en vanlig springform på ca 23 cm kan man göra receptet på 150-200 gram smör, beroende på hur tjock man vill ha den.
 
 
Kladdkaka med dulce de leche
250 g smör, 6 dl socker, 1 msk vaniljsocker, 3.5 dl mjöl, 1.5 dl kako, en nypa salt, 5 ägg, 1 burk karamelliserad mjölk, kokosflingor
 
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner de torra ingredienserna och rör till sist ner äggen, ett i taget. Smörj och bröa formen med kokos. Häll i lite mer än hälften av smeten i formen. Klicka ut skedar med den karamelliserade mjölken och marmorera kakan med en kniv, se bild under. Fördela resten av smeten ovanpå så att kolakrämen täcks. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 30-35 minuter. Den ska fortfarande se lös ut i mitten när du tar ut den. Låt svalna helt, ett par timmar i kyl, och ät med vaniljglass och färska jordgubbar. Eller varför inte lite lättvispad grädde med hallon? 
 
 
Trevlig helg på er!
5