Chokladbollar - Dulce de leche

Chokladbollar är barnsligt gott, och med en liten dulce de leche-gömma i mitten tar man snabbt kalasfikat till nya smakhöjder. Sen är det ju alltid trevligt med en liten surprise i bakverken. Om ni inte har märkt det än kan jag avslöja att kombinationen choklad/kokos/kola är en stor personlig favorit.
 
Idag var jag ledig från jobbet, så det fick helt enkelt bli en bakdag. Det är avslappning, nöje och terapi på en och samma gång. Mamma åker upp till fjällen i helgen så hon har fått en låda med godsakerna på bilderna, och en låda med choklad/kokosrutor. Mycket choklad. Mycket gott. Mycket fjällenergi.
 
Chokladbollar
100 gram rumsvarmt smör, 1 dl socker, 3 dl havregryn, 2 tsk vaniljsocker, 3 msk kakao, 3 msk starkt (kallt) kaffe, karamelliserad mjölk, kokos/pärlsocker/strössel
 
Känner man inte för att gegga ner armarna i bakskålen använder man elvispen istället. Blanda alla ingredienserna utom den karamelliserade mjölken och kokos/pärlsocker och rulla till bollar i önskad storlek. Fyll bollarna med kolakrämen, antingen med en fyllningstyll eller genom att trycka ett håll och klicka ner. Fyll igen hålet som blir med lite smet. Rulla bollarna i valfri topping och förvara i kylen.
 
1
ɑ n n i k ɑ

Mums :D