Sockerblommor - steg för steg

För ett tag sen fick jag en fråga om hur jag gör mina sockerblommor, så idag tänkte jag försöka förklara hur dessa superenkla tårtdekorationer skapas.
Du behöver sockerpasta (alt. flowerpaste), strösselpärlor, en kavel, en liten pensel, vatten, knäckformar, en väl inplastad skumdyna och en blomutstickare. Utstickaren jag använder är egentligen gjord för att "bygga" rosor, men jag tycker att blommorna blir fina som de är. Oftast använder jag den minsta och nästminsta storleken.
Börja med att kavla ut sockerpastan på ett bakplåtspapper eller en kavelmatta och stansa ut blomman.
Tryck ut blomman (mina utstickare har ejektorfunktion) på skumdynan och använd något runt för att forma bladen. Jag brukar trycka lite lätt på varje blad och i blommans mitt med baksidan på min pensel. Har man varket ett lämpligt verktyg eller känner för att spendera pengar på det, funkar det med en inplastad bomullspinne. Använd fantasin!
Fukta penseln, dutta på mitten av blomman och tryck dit pärlan. Det krävs väldigt lite vatten.
Vik ut knäckformarna till lagom storlek och lägg en blomma i varje för att torka och stelna till en fint böjd form.
Fäst på tårtan med en hård kristyr när de stelnat tillräckligt. Jag vet inte om det syns på den första bilden, men blommorna är penslade med en pärlemorskimrande pulverfärg, vilket verkligen ger extra lyster (i verkligheten).
1
Emma

Tack för beskrivningen, var köper man en blomutstickare:)?

Svar: Jag köpte min från lyckasmedmat.se som också har en butik här i Luleå :) Här får du en länk direkt till utstickaren jag använder: http://www.lyckasmedmat.se/plungers/1322-utstickare-rosor-stadter.html
Elin Aunes