Rocky road brownies
Okej, detta är verkligen bakverket med extra allt. Så sjukt goda brownies, med en helt galen topping. Sött, salt, fluffigt, segt, mjukt och krispigt. Vad mer kan man önska av en brownie?

Rocky road brownies
350 g mjukt smör, 6 dl socker, 3 dl kakao, 1 dl ljus sirap, 1 tsk salt, 6 ägg, 3 dl mjöl
Vispa smör och socker. Tillsätt kakao, sirap och salt. Vispa sedan ner äggen, ett i taget. Vänd ner mjölet och häll upp i en ugnsform med höga kanter. Min form är ungefär 35 x 25 cm och i den blir det härligt höga brownies. Grädda i 175 grader varm ugn, ca 35-45 minuter. Provstickan får gärna vara liiite kladdig. Låt svalna.
3 dl grädde, 1 dl mjölk, 1 dl ljus sirap, 400 g mörk choklad
Finhacka chokladen. Koka upp grädde, mjölk och sirap i en kastrull. Häll i chokladen och rör om tills den smält helt. Häll glasyren över brownien och strö på valfri rocky road topping. Jag använde minimarsmallows, salta jordnötter, hackad dumle, daimkulor, kokosflingor och till sist ringlade jag över lite 70-procentig choklad med havssalt, som jag smälte över vattenbad. Låt stelna ordentligt i kyl eller frys och skär sedan i bitar.

Detta är helt klart bland det mastigaste fikat jag vet, så ett tips är att skära kakan i små bitar om man inte vill försätta sina fikagäster (eller sig själv) i sockerkoma. Mina små kvadrater är ungefär 3-4 cm.

Browniesarna förvaras bäst i en försluten burk i frysen och är perfekta att ta fram när det kommer oväntat besök eller sötsuget behöver stillas.

Åh, så gott! Delta gärna i min fototävling :)