Key lime pie

På mammas dessertbord fanns det två stycken små key lime pie med kokosmousse och jordgubbskvartar. Det är en fantastisk dessert, syrlig och fräsch. Egentligen ska pajen serveras med vanlig vispad grädde, men den blir tusen gånger godare med kokosmousse. Bra att veta när man bakar den här underbara pajen är hur den ska gräddas. Den ska inte få någon färg, utan fortfarande vara lite lös och dallrig i mitten när man tar ut den från ugnen. Sedan vill den allra helst få stå i kyl och "sätta sig" över natten. Jag köpte en liten pajform med löstagbara kanter som var 16 cm i diameter - en perfekt storlek. Dubbla receptet om du använder en standardform på ca 22 cm.
 
 
Key lime pie
16 cm i diameter
7 digestivekex, 50 g smör, 2 äggulor, 2-3 lime, 200 gram kondenserad mjölk, ev lite äkta vaniljpulver
 
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen i mixer (eller på annat, kämpigare sätt). Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut jämnt i formen och förgrädda i ca 8 minuter. Ta ut och låt svalna. Separera gulorna från vitorna och lägg dem i en skål. Tillsätt en halv burk kondenserad mjölk och vispa ihop. Skölj limefrukterna och riv ner zestet i skålen. Pressa ut saften och vispa ner den med. Fyll skalet nästan hela vägen upp till kanten med smet och grädda i 20 minuter. Kyl pajen och skär sedan i bitar. Dekorera med kokosmousse och en jordgubbskvart!
2
joanna- Aspergers, Bipolär, Speedway och Viktväkarna

ser mums ut

Liene Svärd

åh älskar key lime paj!