Världens bästa mamma

Igår fyllde min fantastiska mamma år, och vilken bakbloggande dotter vore jag om jag inte hade en smaskig tårta redo i kylen? Jag ville göra något vackert och stilrent, så det fick bli en liten våningstårta med handgjorda sockerrosor, guldiga blad och fina kantband. Våningarna är 15 cm och 12 cm i diameter, ett riktigt sött tårtformat. På bilden nedan ser ni hur stor tårtan är jämfört med en vanlig tårtspade.
 
När min syster fyllde år i höstas gjorde jag en tårta till henne med vanilj, hallon och lemon curd. Det blev en smaksuccé, så jag körde en favorit i repris denna gång. Det är en sötsyrlig och fräsch kombination som brukar gå hem hos de flesta. Tårtan spacklade jag sedan med vaniljsmörkräm och täckte den med marsipan. Som vanligt är det näst intill omöjligt att fånga hur fint tårtan skimrar av pärlemorsfärgad pulverfärg på bild.
 
Jag har gjort ett par rosor i sockerpasta nu och tycker att de börjar blir ganska bra. Det är ganska pillrigt att få snygga blad och tar sin lilla tid, men det är värt varje sekund. Bladen har jag målat med en metallicfärg i guld som jag beställde hem förra veckan. Man får måla något varv för att få en heltäckande färg på vit sp. Det fina kantbandet är gjort med denna utstickare.
 
Jag har världens bästa mamma som alltid finns till hands, stöttar och uppmuntrar. <3