Banankaka med choklad

Hej på er! Plugg och flytt har gjort att tiden och orken för bakning varit knapp, men idag tänkte jag iallafall bjuda på ett fantastiskt bra recept på banankaka med massa goda chokladbitar. Solen ligger på hela dagen i vår nya lägga med 13 (!) fönster, så ni kan ju gissa om bananerna jag lämnade framme mognade snabbt. Perfekta att slänga ner i en smoothie med blåbär och kvarg, eller baka en saftig banankaka. Den här kakan går lika bra att ta med ut i det fina vädret som att äta till efterrätt med en kula glass eller en klick vispad grädde.
 
 
Banankaka med choklad
75 gram smör, 2 dl socker, 2 msk mjölk, en nypa salt, 2 tsk vaniljsocker, 2 ägg, 3 mogna bananer, 2 dl mjöl, 0.5 dl kakao, 2 tsk bakpulver, choklad i valfri mängd: jag hackade ner 200 gram mjölkchoklad och 100 gram mörk choklad (jag ÄLSKAR chokladbitar i bakverk)
 
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smörj en form (ca 23 cm) med löstagbara kanter och häll i och skaka runt lite kokosflingor så det fastnar. Smält smöret i en kastrull. Blanda socker, mjölk, salt, vaniljsocker och smält smör i en bunke. Knäck äggen och lägg vitorna i en ren bunke, vispa ner äggulorna i smeten för hand. Skala och mosa bananerna och blanda ner dom i smeten. Blanda mjöl, kakao och bakpulver ordentligt innan du försiktigt vänder ner mjölet i banansmeten med en slickepott. Vispa äggvitorna med elvisp till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Hacka slutligen chokladen och blanda även ner den. Häll smeten i formen och grädda i ugnen ca 35 minuter. Kakan får gärna vara lite lätt kladdig i mitten, då tycker iallafall jag att den blir extra god! Om du vill kan du strö på lite kokosflingor eller pudra kakan lätt med florsocker innan den äts.