Chocolate chip oreo brownie

Nu ska ni få ett tips på en kaka med allt det goda - lite halvgräddad kakdeg, oreokakor och en mäktig browniesmet. Ät den som den är, eller servera den som en lyxig efterrätt med vaniljglass och färska jordgubbar. Jag har bakar efter det här receptet förut, då i muffinsformar. Den här gången använde jag en fyrkantig form med löstagbara kanter på ca 24x24 cm.
Chocolate chip cookie dough
100 g smör, 1.5 dl strösocker, 1.5 dl rörsocker, 2 ägg, 3 dl mjöl, 1 tsk bakpulver, 1 msk vaniljsocker, blockchoklad
Vispa smöret mjukt och vitt. Tillsätt strö- och rörsocker. Vispa ner äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner med en slickeplott. Hacka choklad och blanda ner i smeten.
Browniesmet
75 g smör, 150 g mörk choklad (gärna 70%), 2 dl socker, 3 ägg, en nypa salt, 2 tsk vaniljsocker, 1.5 dl mjöl
Smält smör och choklad i en skål över vattenbad. Rör ner sockret och låt sedan svalna lite. Vispa för hand ner äggen, ett i taget. Vänd slutligen ner resterande ingredienser med en slickepott.
Chocolate chip oreo brownie
Chocolate chip cookie dough, browniesmet, 2 paket oreo
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i din form på 24x24 cm. Tryck ut kakdegen i botten, lägg på oreokakor och häll till sist över browniesmeten. Grädda i ca 25-35 minuter. Kakan är färdig när kanterna har "satt sig" med en provsticka ska fortfarande komma ut kladdig. Baka gärna kakan en dag i förväg och låt den stå i kylskåp över natten, så är den lättare att skära i lagomt små bitar.



mums