Minibiskvier med daimsmörkräm
Biskvier är så himla gott. Trots att de olika momenten kräver tid och tålamod är det inte alls svårt att lyckas med dessa sötsaker. Dekorera med strössel, sockerblommor, spritsad choklad eller ätbart glitter - och du har lyxiga små fikabitar.

Mandelmassa
200 g sötmandel, 1 dl socker, bittermandelarom, lite äggvita
Skålla mandlarna och kör tillsammans med socker i en mixer med knivblad tills det är en finkornig massa. Tillsätt några droppar bittermandelarom och en skvätt äggvita. Låt mixern göra jobbet tills massan går ihop sig lite. Häll ut på plastfolie och tryck ihop till en korv/boll.
Mandelbottnar
1 sats mandelmassa, 1 dl socker, ca 2 äggvitor
Riv mandelmassan och mixa ihop med socker och äggvita till en lagomt lös konsistens. Spritsa/klicka ut på bakplåtspappersklädd plåt. Se till så att de inte blir "toppiga". Grädda i ca 190 g varm ugn, ungefär 10-15 minuter (för minibiskvier). Låt svalna.
Marängsmörkräm med daim
2 stora äggvitor, 1 dl socker, 125 g rumsvarmt smör, 3 tsk vaniljsocker, ca 3 dubbeldaim
Vispa äggvitor och socker över ett vattenbad tills det når 60 grader. Häll över i en kall och ren skål och vispa tills marängen svalnat och blivit hård. Har du en assistent - använd den! Klicka ner en smörkub i taget under vispning på låg-mellanhastighet och vänta ca 20 sekunder mellan varje. När det ser ut som att smörkrämen skurit sig, fortsätt bara vispa (på samma mellanlåga hastighet) så går den snart ihop sig. Smaksätt därefter med hackad daim och vaniljsocker.

Bred på daimsmörkräm på undersidan av dina mandelbottnar. Ställ in i frysen medans du smälter choklad i ett vattenbad. Häll gärna över chokladen i en liten skål, så är det lättare att doppa biskvierna. Ta endast ut ett par frysta biskvier i taget. Dekorera innan chokladen hunnit stelna helt. Jag strödde lite ätbart guldglitter på mina små godingar.
Men gud så gott! :D