Duo Matglad

Som jag skrev tidigare fick jag tidningsbesök för ett par veckor sedan. Jag bad fotografen Erik Simander om att få ett par bilder skickade till mig från reportaget och igår trillade dom in i min mejlinkorg. Jag hade dock gärna sett fler bilder på de färdiga bakverken. Tyvärr blir det ju inte heller någon vidare kvalité på tryckt tidningspapper. Här kommer några av Eriks bilder också upp på bloggen, så finns de kvar i mitt arkiv.
 
 
Sommarbakelser
 
De små tårtpapprerna (eller bakelsepapper kanske är rätta ordet?) är cirka 11 cm i diameter och är köpta från den HÄR pysselbutiken på nätet. Ett bra tips om man vill servera något lite extra fint. Eftersom de knappt väger någonting blir frakten inte mer än ett par kronor. Jag tycker att guldfärgen passade perfekt till bakelserna och gav dem en extra lyxig känsla.
 
 
Flädertårta med jordgubb och vanilj
 
Här ser ni hur det går till under tårtbaket. Tårtan har alltså legat och gottat till sig i bakformen med plast runt om. Sedan vänder jag den upp och ner på tårtfatet och därefter tar jag bort plasten. Kom ihåg att det första anslaget (tårtbotten) som du lägger i botten på den inplastade bakformen blir toppen på din tårta. Det kan vara bra att veta, då man ofta vill ha den jämnaste och finaste sidan upp.
 
 
Det kändes väldigt konstigt och ovant att ha någon som intervjuade mig medans jag bakade, samtidigt som kameran alltid var där och skulle fånga ögonblicket. En helt ny, och såklart rolig upplevelse.