Årets första tårta
Hej! Det har ekat tomt här ett tag. Men nu är det ett nytt år och nya bakverk ska bakas, fotas och delas med er! Jag inledde bakningen igår, med en födelsedagstårta till mig själv för att fira dom 20 åren. Den var 15 cm i diameter och härligt hög. Helt perfekt storlek om man inte känner för att äta tårtrester i en hel vecka efteråt.

(Det är en smutsig men glad liten Elin på bilden i bakgrunden. Tror jag hade varit och mumsat i blomjorden.)
Jag bakade två vaniljanslag och två chokladanslag, som fylldes med kokosmousse, vaniljkräm och chokladganache med finhackad choklad. Tårtan spacklade jag sedan med en chokladsmörkräm innan jag täckte den med turkos marsipan som jag färgade själv. Lilltårtan dekorerades med rosa blommor och guldpärlor. För att täcka skarven gjorde jag ett kantband med quiltat mönster.
Det smakade väldigt gott kan jag lova! Så roligt att för ovanlighetens skull faktiskt få äta av tårtan, haha. P tyckte det var första gången som innehållet var godare än marsipanen, och det är stora ord från fikakritikern ;)
Minns tårtorna jag fick när jag var liten. Farmor bakade och lade ihop med fyllningar. Tårtan täcktes med grädde och sedan fick jag alltid dekorera den precis hur jag ville med massa (äckliga men fina) godisar eller frukt. Det var nog nästan födelsedagarnas höjdpunkt!!