Hasselnötsbiskvier
Här kommer det första av de tre olika bakverken som jag gjorde till en bröllopsbuffé. Det blev 50 stycken chokladdoppade mandelbiskvier med nutellasmörkräm och finhackade hasselnötter. Tålamod är ens bästa vän när man ska göra små biskvier till så många personer. Och reserver. Gör alltid några extra, så har du råd med några misstag och får själv ta del av det goda!

Mandelbottar ca 20 st
200 g mandelmassa, 1 äggvita, 0.5 dl socker
Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan grovt och blanda tillsammans med äggvita och socker till en jämn smet. Fyll en spritspåse och spritsa ut mandelbottnar i önskad storlek på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 10 minuter. De är klara när de fått lite färg. Låt svalna.
Jag toppade mina mandelbottnar med en marängsmörkräm som jag smaksatte med nutella och finhackade hasselnötter, då detta skulle vara det nötiga bakverket. Man kan ju såklart smaksätta smörkrämen med vad än man är sugen på. Jag har tidigare haft i bland annat lemon curd, hackad daim, dulce de leche.
Efter att bottnarna har fått sin fyllning ska de kylas ordentligt, innan de doppas i smält choklad. Ett tips är att sticka fast spetsen på en vass kniv eller en cocktailpinne i botten när biskvierna ska doppas, så slipper man iallafall lite av allt kladd. Kom ihåg att dekorera innan chokladen stelnat helt. Jag brukar strö över lite guldglitter.
