Fryst oreocheesecake med jordgubbar

Oreocheesecake
4 ägg, 2 dl socker, 3 tsk vaniljsocker, 275 gram philadelphiaost, 4 dl grädde, ca 15 st digestivekex, 1 paket oreokakor, jordgubbar till servering
 
Krossa digestivekexen (gärna i en matberedare) och tryck ut i botten på en form med löstagbara kanter. Eventuellt kan man blanda kaksmulorna med lite smält smör eller några droppar neutral olja för att botten ska sitta ihop bättre. Separera äggulorna från vitorna och lägg i olika bunkar. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa sedan äggulorna pösigt tillsammans med socker och vaniljsocker. Vispa ner philadelphiaosten. Vispa grädden i en ren bunke och vispa sedan ner den i äggsmeten. Vänd till sist ner äggvitorna. Krossa oreokakor och blanda ner i smeten. Häll smeten i formen och låt stå i frysen minst 5 timmar, men ta gärna fram den ca 15-20 minuter före servering. Dekorera med skivade jordgubbar.
1
Jimpan

Tack för en underbart snygg och god efterrätt!