Minibiskvier med daim och lemon curd

Mixa riven mandelmassa med knappt 2 äggvitor och 1 dl socker tills det blivit en jämn smet. Känns sådär extra lyxigt att baka på sin egengjorda mandelmassa. Jag använde allt, vet dock inte riktigt hur mycket det var i mått. Klicka/spritsa ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt i önskad storlek. Jag gjorde mina ca 2-4 cm i diameter (de blir liiite större i ugnen). Grädda i 200 g varm ugn, ca 10 minuter tills de fått önskad färg. Tänk på att storleken påverkar ugnstemperaturen och tiden! Större kakor = lägre temp och längre tid. Låt svalna på ugnsgaller.
Istället för vanlig smörkräm gjorde jag en marängsmörkräm som jag sedan smaksatte med lime&lemon curd och krossad daim. Den blev riktigt god och rekommenderas varmt! Vispa 2 äggvitor och drygt 1 dl socker för hand över vattenbad tills det nått temperaturen 60 grader. Häll över i en ny bunke och vispa med elvisp tills det svalnat något och fått marängkonsistens. Det tar några minuter. Vispa sedan på låg hastighet samtidigt som du klickar i en rumsvarm smörkub i taget (totalt ca 120 gram). Ju längre du väntar mellan varje smörkub desto mindre smör kommer det behövas. Ha tålamod och öka absolut inte hastigheten när smörkrämen ser grynig ut, den går snart ihop och blir jämn och fluffig. Smaksätt sedan med krossad daim och lime&lemon curd efter smak och tycke.
Bred/spritsa marängsmörkrämen i önskad mängd på botten av varje mandelkaka. Marängsmörkrämen på 2 äggvitor räckte precis till alla 48 minikakor och lämnade inte mycket att slicka i skålen. Låt stelna i frysen ca 30 minuter innan de doppas i valfri smält choklad. Jag smälte 100 gram 70% mörk choklad och 50 gram 70% mörk hallonchoklad, och blandande i några droppar neutral olja för att chokladen ska bli mer "doppvänlig". Låt chokladen stelna, pudra på florsocker, spritsa på den överblivna chokladen och ÄT sen så många du bara orkar! Sjukligt goda.