Minibiskvier med daim och lemon curd

Mixa riven mandelmassa med knappt 2 äggvitor och 1 dl socker tills det blivit en jämn smet. Känns sådär extra lyxigt att baka på sin egengjorda mandelmassa. Jag använde allt, vet dock inte riktigt hur mycket det var i mått. Klicka/spritsa ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt i önskad storlek. Jag gjorde mina ca 2-4 cm i diameter (de blir liiite större i ugnen). Grädda i 200 g varm ugn, ca 10 minuter tills de fått önskad färg. Tänk på att storleken påverkar ugnstemperaturen och tiden! Större kakor = lägre temp och längre tid. Låt svalna på ugnsgaller.


Bred/spritsa marängsmörkrämen i önskad mängd på botten av varje mandelkaka. Marängsmörkrämen på 2 äggvitor räckte precis till alla 48 minikakor och lämnade inte mycket att slicka i skålen. Låt stelna i frysen ca 30 minuter innan de doppas i valfri smält choklad. Jag smälte 100 gram 70% mörk choklad och 50 gram 70% mörk hallonchoklad, och blandande i några droppar neutral olja för att chokladen ska bli mer "doppvänlig". Låt chokladen stelna, pudra på florsocker, spritsa på den överblivna chokladen och ÄT sen så många du bara orkar! Sjukligt goda.


