Saftiga chokladmuffins med maraboubitar

 
Igår hann och orkade jag äntligen med lite kvällsbak efter jobbet, vilket det har varit dåligt med på senaste. Två veckor har gått sedan mitt senaste inlägg här. Hur som helst ville jag prova mina nya minimuffinsformar som jag beställde från KlaraForm, så jag rörde ihop en smet till chokladtårtbotten och gjorde fantastiskt goda och mastiga små chokladmuffins.
 
 
Chokladmuffins, ca 24 st små
2 dl mjölk, 2 dl socker, 1 dl kakao, 150 g smör, 2 ägg, 3 dl mjöl, 1.5 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker, 1 nypa salt, 200 g mjölkchoklad
 
Koka upp mjölk med kakao och hälften av sockret. Låt svalna. Vispa det rumsvarma smöret med resterande socker tills det nästan blir vitt. Knäck i äggen, ett i taget, och vispa ordentligt. Blanda de torra ingredienserna och vänd växelvis ner i äggsmeten tillsammans med kakaomjölken. Hacka chokladen i små bitar. Blanda ner lite mer än hälften i smeten. Klicka ut smet i små formar, nästan hela vägen upp till kanten. Strö över resten av den hackade chokladen. Grädda i 200 grader varm ugn, ca 12 minuter.
 
 
Dom här små godbitarna är svåra att avstå. Älskar när bakverk innehåller något extra, i det här fallet små chokladbitar. Något så litet och enkelt kan verkligen göra mycket. Jag åt en direkt när den kom ut ur ugnen, och ytterligare en senare på kvällen med en kula glass. Jag hade verkligen velat ha ett glas mjölk till, men tyvärr gick den sista skvätten åt till muffinsarna.
 
Muffinsformarna var perfekta. Jag bakade utan en muffinplåt och som ni ser höll de formen väldigt fint, vilket inte alla formar gör. En muffinplåt är alltså att rekommendera om du bakar med tunnare formar men ändå vill ha fina muffins.
 
 
3
Felicia

Wow, va smarriga de ser ut! ♥

Svar: Och smarriga är dom!!
Elin Aunes

Sanna

Åh, mums vilka mumsiga !! :) Kanske blir till att försöka sig på dem i helgen!

Svar: Det tycker jag absolut du ska göra! Dom är superenkla :)
Elin Aunes

Felicia

Kanske jag ska testa, är nämligen ute efter goda muffins recept :)